Calm.

Suni
Amani.
'To be or not to be, that's the question'

Change your background
Saturday, 16 July 2011 | 18:27 | 0 voices
Hye , sekarang Amani akan ajar nak tkar background korang . Tutor ni paling senang . As simple as ABC . So ikut step ni betul2 , okay . Dengan lafaz Bismillahirahmanirahim (:

Log In > Dashboard > Design > Edit HTML
*tak payah tick expand widget template

Boleh ikut ? Kalau boleh , ikut step ni plak :))

Cari code ni okay , 
body {
Tekan Ctrl F untuk memudahkan pencarian .

Lepas dah jumpa , korang akan jumpa yg mcm ni . Bg yg tadak code yg kat bawah ni , korang boleh terus copy then paste kat bawah code  yg kat atas tu .

background:url(url image korang);
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
  margin: 0;
  padding: 0px;
  font: x-small Verdana, Arial;
  text-align: center;
  color: $textColor;
  font-size/* */:/**/small;
  font-size: /**/small;
}
Hahh ! Dah siap ! Senang ja :) Korang boleh cari background image kat Photobucket or mana2 web okay . *Preview dulu , kalau menjadi terus save . 


Labels:


OLD | NEW

Follow me/Twitter