Calm.

Suni
Amani.
'To be or not to be, that's the question'

Moving word at menu bar
Sunday, 17 July 2011 | 14:13 | 0 voices
Cmna nak buat ayat kat menu bar bergerak Kak Amani ? Ada request dari budak yg sgt comey .. Wahhh :)) Okay akak ajarkan okay . First !

Log In > Dashboard > Design > Edit HTML

Cari code di bawah ni : Tekan = Ctrl F (serentak)
<head>
Jumpa kan ? Dah jumpa korang copy and paste code ni di bawah code yg korang cari td okay :))
<script language='JavaScript'>
var txt=&quot;ayat anda sendiri&quot;;var kelajuan=250;var segarkan=null;function bergerak() { document.title=txt;txt=txt.substring(1,txt.length)+txt.charAt(0);segarkan=setTimeout(&quot;bergerak()&quot;,kelajuan);}bergerak();</script>
Oren : Korang gantikan dengan ayat korang sendiri lah ya . Kalau tak gnti nanti dekat menu bar korang akan keluar ayat tu la :)) 
*Preview first save then .

Labels:


OLD | NEW

Follow me/Twitter