'To be or not to be, that's the question'

Background comment form
Monday, 8 August 2011 | 13:05 | 0 voices
Selamat pagi semua :) Hahahahh . Amani buat tutor pasai background comment form plak . Err kepada yg still kelabu-2 asap lg , apa itu background comment form ? Tgk ni lah :

Hahh jelaskan apa itu background comment form ? Okay , first kepada yg setting untuk comment dia yg still tak tukar-2 , Amani ingin menyeru pi tukaq sekarang naa ! (Marah) . Marah-2 sayang ja .

Dashboard > Setting > Comments > Comment form placement > Embedded below post
*Save la :)

Ikut step-2 yg kat bawah ni plak okay  Perhatikan betui-2 . Alert apa yg Amani boldkan or warnakan :)
  1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick expand widget template
  2. Ctrl F and search for this code :
<div class='comment-form'>
Jumpa kan ? Kalau jumpa , gantikan code yg kat bawah ni dengan code  <div class='comment-form'> :
<div id='comment-form'>

Okay lepas tu , ctrl F search code ni plak :
Copy plak code yg kat bawah ni dan paste atas code ]]></b:skin> :
#comment-form iframe{
    background:#ffffff url(URL IMAGE) ;    border:5px solid #FF66CC;    padding:5px;    font:normal 12pt "ms sans serif", Arial;    color:#7EB2AC;    width:450px;    -moz-border-radius-topleft:8px;    -moz-border-radius-topright:8px;    -moz-border-radius-bottomleft:8px;    -moz-border-radius-bottomright:8px;    }    #comment-form a{    color:#7EB2AC;    -moz-border-radius-topleft:8px;    -moz-border-radius-topright:8px;    -moz-border-radius-bottomleft:8px;    -moz-border-radius-bottomright:8px;    }
 Merah - Background image
Purple - Saiz border
Biru- Warna border
Kuning - Jenis border. ( Ex : dashed, dotted )
Hijau - Font colour
*Preview first and save then .



Follow me/Twitter