Calm.

Suni
Amani.
'To be or not to be, that's the question'

Double underline link
Tuesday, 23 August 2011 | 23:25 | 0 voices
Assalamualaikum :) Hye . Sekarang Amani akan ajar mcm mana bila korang hover cursor pd link , akan keluar line kat bawah link tu . Bunyi mcm menarik tak ? Klau berminat boleh la ikut step-2 yg tersedia ni okay .


  1. Dashboard > Design > Edit HTML
  2. Ctrl F and search for this code :
a:hover 
Jumpa kan ? Kalau pengguna washe denim mesti jumpa onya lah :) Kalau dah jumpa buat mcm ni plak :

     3. Copy code dia bawah ni paste bawah code a:hover { td :

border-top: #000000 2px solid;

border-bottom: #000000 2px solid;
Note :
Merah : Boleh gantikan dengan dotted atau dashed .
Biru : Gantikan dengan code warna masing-2 . Boleh dapatkan di sini .

*Preview first and save then . 

Labels:


OLD | NEW

Follow me/Twitter