Calm.

Suni
Amani.
'To be or not to be, that's the question'

Print screen
Monday, 22 August 2011 | 21:46 | 0 voices
Hye-2 . Ha ni baru ada request dari Kak Ika , dia suruh cek ajaq satu per satu :) Kak Ika oh Kak Ika . Bg yg taktau apa print screen tu , ha tgk ni Amani tlg print screen-kan :

Haaa ! Yg ni lah kita panggil print screen :) But mcm mana Amani buat ? Jum kita try sama-2 .
  1. Cari la apa-2 page yg di print screen-kan .
  2. Pastu cuba pi tenung tengok kat keyboard computer tu , bahagian atas sekali yg sebelah F1 , F2 , F3 sampai la F11 tu kan , haa ada dak button yg dia tulis PrtSc ? Kalau ada tekan la button tu but make sure waktu korang tekan button tu korang mmg tengah bukak page yg korang nak print screen tu . Paham ?
  3. Ha lepas tu bukak app Paint dalam computer masing-2 and then tekan ja paste . So dia akan keluaq lah page yg kita copy td ni .
  4. Kalau tak paham , tgk bawah ni :



Ha automatic la akan naik page yg dah di print screen-kan td dalam bentuk gambar :) Mudah ja niii . Pastu kalau dah sudah save sahaja :) Habehh dah kelas tusyen kita .

Labels:


OLD | NEW

Follow me/Twitter