Calm.

Suni
Amani.
'To be or not to be, that's the question'

Youtube player new version
Friday, 19 August 2011 | 13:55 | 0 voices

Hahh mesti ada yg jd mcm ni kan ? So nampak tak elok kan ? So mcm mana nak bg jd elok and nak autoplay untuk youtube player version 3 ni ? Ikut lah step-2 ni okay :)

  1. Pi ke website : Youtube .
  2. Nad pilih lagu apa-2 yg berkenan di hati .
  3. Buat cara yg sama , mcm mana nak ambik code and paste kan dalam HTML/JavaScript okay .
  4. Bila dah siap paste kan ? Buat pulak mcm ni :
<object width="560" height="349"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/8UhFOwsXgQc?version=3&amp;hl=en_US&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/8UhFOwsXgQc?version=3&amp;hl=en_US&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="349" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object> 
Hahh ! Gantikan yg Amani highlight kan tu dengan yg mcm bawah ni :

<object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/8UhFOwsXgQc?fs=1&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/8UhFOwsXgQc?fs=1&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="200" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>  
*Preview first and save then . 

Labels:


OLD | NEW

Follow me/Twitter