Calm.

Suni
Amani.
'To be or not to be, that's the question'

Sidebar and post title background
Thursday, 22 September 2011 | 20:32 | 1 voices
Hye . Ni ada request dari kawan Amani . Dia suruh Amani buat tutor nak buat sidebar and post title mcm Amani :) Jom kita buat sama-2 . Mohh kite !

  1. Dashboard > Design > Edit HTML .
  2. Ctrl F and search for this code :
Untuk sidebar :
.sidebar h2 {
Kalau jumpa , copy code ni and paste bawah  .sidebar h2 {

text-align: center;
background: url(URL background);
border-left: 3px solid #000000;
border-right: 3px solid #000000;
border-bottom: 1px solid #000000;
border-top: 1px solid #000000;
margin:1em;
padding:5px;
font: normal normal 13px Trebuchet MS;
color: #000000;
Untuk post title :
 .post-title {
Jumpa code tu tak ? Kalau jumpa buat mcm td jugak :) Copy code ni and paste bawah  .post-title {

text-align: center;
background: url(URL background);
border-left: 3px solid #000000;
border-right: 3px solid #000000;
border-bottom: 1px solid #000000;
border-top: 1px solid #000000;
margin:1em;
padding:5px;
font: normal normal 13px Trebuchet MS;
color: #000000;
*Note :
Merah : Pilih la mana-2 background yg berkenan di hati untuk dijadikan sebagai background nanti ya .
Biru : Warna untuk border keliling sidebar and post title . Pastikan warna yg sama !

*Preview first and save then .

Labels:


OLD | NEW

Follow me/Twitter