Calm.

Suni
Amani.
'To be or not to be, that's the question'

Welcome to blogger!
Friday, 18 May 2012 | 14:44 | 0 voices
ASSALAMUALAIKUM..
#Yeahhh finally I am back to reblog and welcome to myself.

NS' World

Harini memang cukup-cukup genap 2 bulan aku tak manage blog yang telah lama ku tinggalkan? Errrr by the way, ada yang rindu aku tak? Tadak? Okayy foinneeee. Ohh Amani, where have you been? Blaaa blaa blaaa = ='

Banyak benda yang terjadi selama aku 'tak sentuh' blog aku ni, okay? Understand, banyak? Lerrrr banyak la dah aku mention banyak, and memang banyak. If aku nak ceghiterr dalam ni memang akan memakan page yang banyak. And aku percaya hampa hampa hampa semua akan boring and boring dan terus boring. But consequently, aku nak listkan 'benda' yang jadi selama dua bulan ni. Ermmm majoriti aku rasa banyak bad things than good things. Hahahahahha.. Aku kan ALL IS BAD...... *Woihhhh tutup la mulut kalau nak menguap okay.

1.
Perkara pertama yang memang aku nak share dengan hampa. Aku Amani bt Yaakob was honoured terpanggil, dijemput dan segala 'di' lagi untuk masuk ke dalam bilik disiplin. Wahhh aku chill ja masuk dalam tu. Okay I know while you ollsssss are reading these sweet words, there were variaty of perceptions that going to be thrown to me, aite? Hahahahaah.. Sabar sabar okayyy... Ouhhhh lupa, english aku memang broken. Tapi peduli apa, ni blog aku kan? So who the heaven are you? Okay back to the story, aku terpanggil dengan rasa hormatnya oleh si ular tu untuk menyoal siasat atas kesalahan "maybe aku yang lakukan". Amani, lega dah? Soalan pertama yang dikemukan terhadap diriku. Then aku pun menjawab ya lega dah. And bla blaaaa... Patut la orang cemuih nak masuk bilik disiplin tu. memang mengikut suasana betul. Dengan keadaan yang kelamnya, sejuk panasnya membuatkan aku nak tertidur okay. Hahahahaha. Aku ditanya oleh 'ular' tanpa menggunakan kalimah yang menarik. "Saya nak tanya kamu, setakat mana kamu tau pasal statement yang di update dalam facebook Si A ni?" Then aku pun explain laaaa panjang panjang. Then si 'ular' senyum dan memang aku 'puas hati' dengan responnya. Respon yang killer okay! 
"Kenapa kamu pulaukan 'Si Mangsa' ni? "Apa bukti cikgu saya pulaukan Si Mangsa?" .................................................. Keadaan berterusan dengan soalan yang dikemukan and I keep answering    to her questions! Dah dia tanya, aku jawab dan dituduh pula menjwab. Sekarang ni cikgu, cikgu tanya cikgu lah jawab. Sial sungguh! Aku taktau apa-apa okay.. Ohh apalah nasibku yang dituduh sebegitu... And kepada Si Mangsa pula... Why why you sukeee susahkan orenggg? Eyyy I macam nak kick your ass off. Aku tanya jawapan waktu exam, macam tu hang aku pulaukan hang? Aku cakap la jugak tu kannn. Okay chill chill. 

2.
Lelaki ini pula sangat , sering membuat masalah dalam kelas. Eyyy tau la kaya pun. Buku teks tak pakai yang orang bagi pinjam, mak bapak supply duit untuk beli buku teks sendiri. Tapi tak payah nak show-off sangat okay. Eyyy menyampah okay. Erhhhhhh... Bukan nak bangga, kalau nak dibandingkan tahap pengetahuan lebih tinggi dari hang tau dak? Ya Allah, betapa menyampah nya aku terhadap sesomeone ni! Okay aku memang mengaku aku suka buat bising dalam kelas, and telah bagi cikgu tu marah satu kelas. Tpi aku, aku dan aku dah pi mintak maaf okay kat cikgu yang berkenaan tu. And memang kami tak bagitau hang kata kami dah mintak maaf. Tapi hang sebagai ketua kelas kena adil sama la. Hang nak nasihat orang lain tolong la cermin diri hang dulu, baik mana sangat hang tu? Kalau kawan baik hang a.k.a 'Si Mangsa' buat bising okay pulak. Tak mau pi nasihat ka? Ohh memang bagus la kan kalau dalam kelas dok cakap pasal benda-benda lucah ni? Benda tu memand digalakkan la maksudnya ni? Okay then! And aku sebagai penolongnya aku ingin menyuarakan pendapat yang hang tu tak adil langsung okay. Hahahahah aku memang terasa dengan hang. Sebab tu sampai hari ni aku tak cakap dengan hang. Hang mintak maaf macam mana pun, aku still rasa meluat kat hang. And one more thing, ma gaya cakap 'aku tak mau couple selagi tak habeh SPM' Weyyy pi mati la dengan alasan hang tu. Yang hang dok date depan bilik pengawas tu apa? Hang dok tengah bagi tazkirah ka waktu tu? Hahahah macam bodo ja. And macam aku penah cakap kat hang sebelum ni, hang memang hipokrit pun. Okay you can go die :)


Errrrr perlu ka aku cerita lagi? Adakah anda bosan membacanya? Hehehehhe okay.. Nak sambung lagiii..........



OLD | NEW

Follow me/Twitter